HTML

A Mandelbrot-konspiráció

Mr. Mandelbrot kalandjai az univerzumban A világegyetem csupán egy mandulás kenyér. Mr. Mandelbrot mandulás kenyeret süt. Friss tejet iszik mellé. Így válik eggyé(l). Egy él. Egyél.

Friss topikok

Linkblog

A szolipszista

2009.07.13. 09:38 Mr. Mandelbrot

Mr. Mandelbrot leesett a lóról. Pontosabban a ló esett ki alóla. Mr. Mandelbrot együtt gurult az albínó lóval egy darabon. Egymáson bukdácsoltak. Mindeközben Mr. Mandelbrot rendkívül érdekes megfigyeléseket tett.

Egyrészt az idő természetéről. Megállapítást nyert, hogy az idő, ha egyáltalán létezik, akkor is rendkívül relatív. Mr. Mandelbrot nem tudja pontosan, hogy mennyi ideig tarthatott, amíg a ló arcra esett, ő lecsúszott róla, majd forogtak egy-két kört, amíg végre minden megnyugodott, de feltételezi, hogy néhány másodperc alatt a folyamat lezajlott. Ehhez képest Mr. Mandelbrot nagyon aprólékosan képes volt megfigyelni az eseményeket, és habár reagálni (fizikailag) nem tudott rájuk, mégis hosszú időnek tűnt, ami eltelt az első és az utolsó pillanat között.

Másrészt Mr. Mandelbrot hasznosnak tartja megjegyezni, hogy bizonyos védőfelszerelések (pl. kobak) rendkívül hasznosak tudnak lenni, amikor a ló éppen a lovas fején találja meg azt a támaszkodást, amiből fel tud állni.

Harmadrészt Mr. Mandelbrot ma reggel megtudta, hogy ő szolipszista, ami az egoizmusnak egy árnyaltabb megfogalmazása.

Negyedrészt Mr. Mandelbrot mára virradóra hosszasan és egybefüggően álmodott valamit, amiben volt lovaglás, amerikai foci, büntetés és harc, jó is volt meg nem is, és a végén ki is aludta magát meg nem is.

Szólj hozzá!

Címkék: agymenés mandelbrot gondol gondol

A bejegyzés trackback címe:

https://mandelbrot.blog.hu/api/trackback/id/tr271242965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása