HTML

A Mandelbrot-konspiráció

Mr. Mandelbrot kalandjai az univerzumban A világegyetem csupán egy mandulás kenyér. Mr. Mandelbrot mandulás kenyeret süt. Friss tejet iszik mellé. Így válik eggyé(l). Egy él. Egyél.

Friss topikok

Linkblog

Long Island a sarkkörön túl

2009.04.10. 08:38 Mr. Mandelbrot

"Megint repülés. Ezúttal Long Islandre. Az utazás előtt apámmal beszélgetve kiderül, hogy ez a hely az északi sarkkörön túl van. Már a repülőgépen gondolkodom el rajta, hogy nem hoztam meleg ruhát. Felszállunk. Félek. Nem tudom, hogy az utazástól, vagy az ismeretlen helytől tartok-e jobban. Talán leginkább attól, hogy viharba keveredünk. Valahol Izlandon át kell szállni. Ott egy luxusszállodában kergetőzöm valakikkel, emeleteken át. Lefelé menet nem a lépcsőt használom, hanem egy nyílást a padlón, amin kényelmesen átférek, és egy keresztrúd segítségével még meg is tudok kapaszkodni. Végül elérkezünk a WC-re hatalmas ragyogó termeken, ebédlőkön, aulákon, játékszobákon keresztül.

Felszállás az új géppel, amely első ránézésre nagyon könnyű szerkezetűenk tűnik. Az indulás olyan, mintha alagútból jönnénk ki egy metróval. Jobbra-balra embertömeg. Egyre gyorsabban siklunk, majd kirepülünk a tenger fölé. Ragyogó időjárás, tiszta kék ég, nyugodt víz. A gép mégsem emelkedik. Egyre közelebb kerülünk a tengerhez, majd a gép orra a vízbe csapódik. Csónakokkal jönnek értünk és a partra szállítanak...

Tengerpart. Long Island. L Edit van ott. Ácsorgunk és sétálunk a vízben. Az idő gyönyörű, meleg van, süt a nap, kicsi felhők az égen. Furcsa, nyugtató háttérzene szól valahonnan folyamatosan. Nem értem, hogy az északi sarkkörön túl hogyan lehet ilyen jó idő. A mikroklímáról beszélgetünk, hogy biztos valamilyen áramlat csinálja. A víz kellemesen langyos. Mezitláb vagyok és folyton belelépek valami tengeri sünbe, vagy egyéb zöld amorf moszatba. Elég ocsmány dolgok, nem akarok hozzájuk érni. Az Editet kérem meg, hogy szedje ki őket a lábamból. Neki nem okoz gondot. Láthatóan ismerős errefelé. Mintha mindig is itt lakott volna. A lábam vérzik és a tengervíz meg a homok is véres lesz a lábam alatt. Nem értem hogyan kerültem ide..."

9 komment

Címkék: álombanálombanálombanálom

A bejegyzés trackback címe:

https://mandelbrot.blog.hu/api/trackback/id/tr721057143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bihariegon 2009.04.12. 20:09:24

Jó napot kívánoek... kinek "köszönhető" eme blog????

Mr. Mandelbrot · http://mandelbrot.blog.hu 2009.06.19. 11:15:38

@lengyelfi: Mr. Mandelbrot megfeledkezett a személyiségi jogokról. Ezért bocsánatot kér és a megfelelő lépések meghozataláról intézkedik. Ezzel együtt maga sem tudja, hogyan került ide.

Mr. Mandelbrot azon is elgondolkodott, hogy hogyan talált rá az illető a saját nevére ezen az isten háta mögötti blogon...

lengyelfi 2009.06.22. 17:06:04

Jelenleg e bolygón e névvel egyedüliként rendelkező egyed, még mindig rettenetesen kíváncsi, hogy mégis hogyan került neve erre a helyre,(vagy e helyet megelőzően az iromány szerzőjének tudatába, elméjébe, netán tudatalattijába)? Hiszen olyan nevet amelyből nem létezik több, csak egy, azt nem találhat ki valaki csak úgy, mert azt már más valaki kitalálta.
És vajon Mr. Mandelbrot ismeri-e a név tulajdonosát, avagy ismerjük-e egymást!?

A saját nevére nem az illető talált rá, hanem egy harmadik személy, aki másnak, nevezetesen most az illetőnek a nevét, keresőbe írta.
Érdekességképpen kaptam tőle e isten háta mögötti blogra mutató linket, melyet a fenti művelet során kidobott a kereső.
Amúgy nem is rossz :)
LE

Mr. Mandelbrot · http://mandelbrot.blog.hu 2009.06.22. 17:33:07

@lengyelfi: Mr. Mandelbrot sem igazán tudja, hogy miért pont ez a személy jelent meg neki Long Island-en. Ha tudná, biztos nem lenne ez a beszélgetés. Ezzel együtt kijelenthető, hogy Mr. Mandelbrot nem csak Long Island-en találkozott a fenti névvel ellátott egyénnel. Mr. Mandelbrot nem szeret titkolózni, de most megteszi. Ellenben, ha személyesen találkoznának, és rákérdezés történne, Mr. Mandelbrot megmondaná az igazat.

Amúgy Mr. Mandelbrot utólagos elemzésnek vetette alá a bejegyzést, és megállapította, hogy egyik szereplő sem érti, hogy hogyan került ide/oda...

Mr. Mandelbrot · http://mandelbrot.blog.hu 2009.06.22. 17:37:12

@lengyelfi: Mr. Mandelbrot arra gondolt, hogy engedélyt kér, hogy a bejegyzésben mégiscsak a teljes nevet szerepeltesse. Ha már csak egy van belőle, akkor mégis úgy illik, és így a bűnügyi történetté silányulás is elkerülhető...

lengyelfi 2009.06.22. 19:15:45

@Mr. Mandelbrot: Mi lenne ha az igazmondás nem csak személyes találkozás esetén valósulna meg? Hanem ha már Mr. Mandelbrot találkozott velem személyesen, nyílván egyéb kommunkiációs csatornáimat is ismeri, így azok valamelyikén felfedné a titkot? Ez esetben talán a nevén nevezett szereplő segíthetne megfejteni, hogy a szereplők hogyan kerültek a helyszínre.

lengyelfi 2009.06.22. 19:19:06

@Mr. Mandelbrot: A megnevezett szereplő arra gondolt, hogy megfontolja a szükséges engedélyek megadását, abban az esetben, ha az általa fent említett formában megtudhatja kinek engedélyezi nevének használatát. Hiszen "mégis úgy illik". Ez esetben valóban nem silányul semmiféle történetté a történet.
süti beállítások módosítása