HTML

A Mandelbrot-konspiráció

Mr. Mandelbrot kalandjai az univerzumban A világegyetem csupán egy mandulás kenyér. Mr. Mandelbrot mandulás kenyeret süt. Friss tejet iszik mellé. Így válik eggyé(l). Egy él. Egyél.

Friss topikok

Linkblog

Az elveszett düh

2010.02.18. 08:57 Mr. Mandelbrot

Mr. Mandelbrot tegnap este a második híd után hirtelen emlékezni kezdett. Eszébe jutott az a pillanat, amikor utoljára igazán dühből káromkodott. Mr. Mandelbrot akkor még kis pernahajder volt. Egy nagy tó mellett egy barátjával műanyag lapokból építettek tornyot. Nagyon jól haladtak. A lapok jól illeszkedtek egymáshoz, így már a harmadik emeletet állították össze. A baj ekkor történt meg. Az ifjú Mandelbrot hátát az egyik lapnak támasztotta, amely nem bírta őt megtartani. Kidőlt és vele együtt Mr. Mandelbrot is a földre zuhant. Mint később kiderült csuklója környékén egy zöld gally repedt meg, vagy tört el.

A lényeg, hogy az esés rögtön odarohant hozzá barátja és idiótán (ahogy azt akkoriban szokták) vihogni kezdtett. Mr. Mandelbrot nem emlékszik pontosan, hogy erre reagált-e, vagy csak a fájdalomra, de hirtelen elmondta az összes szitokszót, amit akkori elméjével ismert. Meglepően sok jutott eszébe. Még mindig a földön, a hasán feküdt. A szitkozódás hirtelen sírásba csapott át. És aztán úgy maradt. A nyaralás véget ért, Mr. Mandelbrotot hazavitték a szüleihez. Az alkarját begipszelték.

Azon a nyáron Mr. Mandelbrot majdnem a Dunába fulladt, mert erős volt a sodrás, és úgy próbált meg úszni, hogy a begipszelt kezét kint tartotta a vízből. Még akkor is így volt ez, amikor már látta, hogy nem ura a helyzetnek. Végül kikecmergett, de megfogadta, hogy begipszelt kézzel többet nem úszik...

Szólj hozzá!

Címkék: mandelbrot gondol gondol

A bejegyzés trackback címe:

https://mandelbrot.blog.hu/api/trackback/id/tr121768178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása