HTML

A Mandelbrot-konspiráció

Mr. Mandelbrot kalandjai az univerzumban A világegyetem csupán egy mandulás kenyér. Mr. Mandelbrot mandulás kenyeret süt. Friss tejet iszik mellé. Így válik eggyé(l). Egy él. Egyél.

Friss topikok

Linkblog

Sűrített csillagképek

2009.06.18. 08:40 Mr. Mandelbrot

"Budáról Pestre sétálok a Margit-hídon át. Éjszaka van. A lámpák világítanak, az égbolt mégis tisztán látszik. Rengeteg csillagkép. Olyan, mint amikor hunyorog az ember és a fények elmosódnak és kiszélesednek. Az összetartozó csillagok fényei összefolynak, határozottan elkülönülnek a többi csillagképtől. Sötétség van köztük. Csak a Göncöl-szekér és az "Ember" (saját elnevezés, mert nem tudom, hogy van-e hivatalos neve) csillagai látszódnak egyesével. Jól felismerhető így a Nyilas, ahogy a nyílvessző suhan át az égbolton. Néhány másik állatot is be tudok azonosítani. Megértem, hogy miért nevezték el őket úgy, ahogy. Ahogy haladok át a hídon, egyre halványulnak. Már nem olyan egyértelműek a formák. Végül teljesen felismerhetetlenné válnak."

Reggel WC-n ülve csillagokról olvastam és úgy jutott eszembe. Az ébredés utáni érzéseimre nem emlékszem.

Szólj hozzá!

Címkék: álombanálombanálombanálom

A bejegyzés trackback címe:

https://mandelbrot.blog.hu/api/trackback/id/tr431192565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása