HTML

A Mandelbrot-konspiráció

Mr. Mandelbrot kalandjai az univerzumban A világegyetem csupán egy mandulás kenyér. Mr. Mandelbrot mandulás kenyeret süt. Friss tejet iszik mellé. Így válik eggyé(l). Egy él. Egyél.

Friss topikok

Linkblog

Vajas pirított mandelbrot

2008.08.04. 22:15 Mr. Mandelbrot

Nostehát.

Felvetem mindjárt kezdésnek, hogy ez itt mi. Tegyük fel. És ha ez így van, akkor nyakig benne vagyunk. Márpedig ilyesmiből nehéz ám kimászni...

Gondolkodtunk már azon, hogy mi lenne, ha tényleg mandelbrot halmazokból állna össze a világegyetem? Vagy még pontosabban: ha a világegyetem egyetlen nagy (hehe) MANDELBROT-halmaz lenne? (azért hehe, mert az ugye végtelen, ezért az, hogy nagy, teljesen lényegtelen, mert ugye, végtelen, hehe) Azért az érdekes, hogy valaki ezen elgondolkodik, rájön erre-arra és róla elnevezik ezt az izét Mandelbrotnak. Ami amúgy nagyon finom...

És ha tényleg a struktúrált káosz ilyen csodálatos és tökéletes műremekei alkotnának minden férfit és nőt és porszemet és atomot és molekulát és kutyát és macskát és fát meg bogarat, réteket, eget, csillagokat, meg mindent? És mi lenne akkor?

Semmi.

Vagyis ugyanolyan struktúrált káosz. Mint olyan.

Ettől függetlenül gondolkodni jó. Ezen is lehet. Meg máson is.

Mr. Mandelbrot időről időre ide fog gondolni ezt-azt. Ami eszébe jut pl a wc-n.

Egyetek mandelbrotot! Abban minden benne van, ami az élethez kell.

Szólj hozzá!

Címkék: mandelbrot gondol gondol univerzum és egyéb ajzószerek

A bejegyzés trackback címe:

https://mandelbrot.blog.hu/api/trackback/id/tr37600709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása